Profilul companiei


S.C. ROFEP S.A. Urziceni este singurul producator din Romania de ferite moi si dure si cel mai important producator roman de perii colectoare pentru motoare electrice.

Produsele S.C. ROFEP S.A. sunt destinate in principal pentru: industria electronica si electrotehnica, industria usoara, industria energetica, in metalurgie si productie auto.
S.C. ROFEP S.A. a fost fondata in anul 1968 si a inceput fabricatia de ferite moi sub licenta PLESSEY-Anglia. Cu cercetare proprie si a institutelor romanesti, productia de ferite a fost diversificata, ajungandu-se in prezent la o gama larga de produse:

Ferite moi - 12 tipuri de materiale, din care:
· 9 tipuri din Mangan - Zinc (codificate MZ-1- /…….MZ-9)
· 3 tipuri din Nichel - Zinc (codificate NC-4, NC-5, NC-6)

Ferite dure - 8 tipuri de materiale, din care:
· 5 tipuri din ferita de bariu (codificate FB-1, FB-2.1, FB2.2, FB-3 si FB-4)
· 3 tipuri din ferita de strontiu ( codificate FS-4.1, FS-4.2, FS-5)

Ansambluri cu magneti - destinate epurarii uleiului din baile motoarelor termice, separarii corpurilor feromagnetice din lichidele de spalare si racire ale masinilor de rectificat, separarii semintelor sau furajelor tocate de corpuri feromagnetice, fixarii comparatoarelor de precizie pe masinile unelte,
inchiderea usilor la mobilier casnic, pentru tratarea magnetica a apei si altor lichide in vederea indepartarii depunerilor de crusta calcaroasa, magnetoterapia.

Alte produse - set fise aprindere antiparazitara pentru autoturisme, carcasa ramificatie si deflector pentru sistemul energetic, etc.

Incepand cu anul 1996, S.C. ROFEP S.A. a dezvoltat un nou profil de fabricatie, respectiv fabricatia de perii colectoare pentru motoare electrice si alte materiale carbunoase, in patru grupe de semifabricate:
- metalgrafit (MGR)
- electrografit (EGR)
- bachelitgrafit (BGR)
- carbon-dur (CDR)

La cerere, se pot produce matrite pentru pulberi ceramice si metalice, matrite de injectie de mase plastice, diverse tipuri de stante.

Alte activitati
In sectiile sale, S.C. ROFEP S.A. produce la cererea beneficiarului urmatoarele:
-echipament specific pentru producerea de repere ceramice (mori cu bile,
cuptor de calcinare pentru tratamente termice, masini de rectificat specifice,
echipamente de transport);
-constructii metalice (garduri, sere, bancuri de lucru)
-piese de schimb pentru bunuri de consum.

 
 
 
  Comunicate financiare